Recipe for love
Жанр: романтична комедия
Режисьор: Ron Oliver


(всички снимки са заимствани от интернет)


     В главните роли: Danielle Panabaker (Лорън) и Shawn Roberts (Дерек). Филмът е част от колекцията филми на Hawmark channel (подчертавам това, тъй като докато търсех информация за този филм разбрах, че има и други със същото заглавие). Премиерата на филма е била на 11.10.2014г.
 
     Главната сюжетна линия разказва за промяната, която настъпва в живота на хората, когато станат известни (или поне за мен това беше най-същественото😁). За съжаление, когато си известен, е трудно да дадеш свобода на истинската си същност. Винаги се налага да мислиш за рейтингите и общественото мнение. И винаги някой ще застрашава популярността ти...
 
     Дерек има собствено телевизионно шоу и е изключително претенциозен към всеки детайл, свързан с неговото готвене. Свикнал е хората да му угаждат и буквално върти всички на малкия си пръст. От друга страна Лорън иска да учи в Париж и някой ден да стане шеф готвач. Тя е упорита и винаги се стреми да е перфектна. Двамата са като солта и пипера- той готви от сърце и се доверява на интуицията си, а тя се стреми стриктно да спазва рецептата.
 
     За да осъществи мечтата си да учи в Париж и да стане шеф готвач, Лорън приема работа, която я пуска в ежедневието на ексцентричния готвач. Дерек има договор за издаване на готварска книга и задачата на Лорън е да напише рецептите, които ще са част от книгата. Но Дерек определено няма да улесни работата. Ако гледате филма, сами ще се уверите в това 😂. С много усилия Лорън успява да покаже на Дерек, че заслужава работата и въпреки нежеланието му, успява да се справи.
 
     И тъкмо когато всичко си пасва по местата, както във всяка любовна история, настъпва лек катаклизъм, който поставя всички усилия на Лорън в риск. Ще успее ли да издаде книгата? Ще успее ли да постигне мечтата си да учи в Париж? Вие ми кажете😉.
 
         *** 
     Това е един от филмите, които много харесвам. Спомням си, когато бях малка, Hallmark channel си беше част от телевизионния план в България (въпреки че тогава логото беше черно😄). Мама и бабите ми обичаха да го гледат. Аз от друга страна го ненавиждах, защото все още не можех да чета достатъчно бързо, за да си прочитам субтитрите, а и се интересувах доста повече от анимации, отколкото от любовни истории😅. Смятах всички почитатели на тези филми за пълни откачалки. Но след това дойде времето, когато реално оцених свойствата на канала (естествено той отдавна беше само спомен за нашата телевизията😒).
 
     Може би част от вас ще си кажат, че е пълна глупост да се гледат романтични филми. И отчасти е така. В реалния живот много рядко ще има събитие, достойно за романтичен филм. Но точно затова аз харесвам тези филми- в рамките на час- два мога да се потопя в нечия друга история (изключвам изкючително блудкавите филми. Те ме дразнят доста😑). Ще се радвам да ми споделите филми и жанрове, които вие харесвате😊.

Comments

Popular posts from this blog