Afterlife of the party
Жанр: свръхестествен, комедия
Режисьор: Стефан Херек

 

(Всички снимки са заимствани от интернет.)

Трейлър на филма: https://www.youtube.com/watch?v=kFIbSnJ9tQM

Здравейте, приятели!

     В редовете по-долу искам да ви разкажа за филма, който гледах току що. Брутално як! Води се комедия, но лично аз плаках през по-голямата част от времето просто защото ми беше тъжно, че Каси реално ще трябва да се раздели с близките си хора, както и те с нея...

(Всички имена на истински лица ще бъдат на английски, тъй като: 1. Не ми харесва чисто естетически как изглеждат написани на български и 2. Реално не съм сигурна как трябва да ги напиша на български.😅)

     Филмът е на няколко месеца. Излязъл е на 02.09.2021г. и можете да го откриете в Netflix. Творецът, стоящ зад идеята за филма, е Carrie Freedle. В главните роли са: Victoria Justice (Каси), Midori Francis (Лиса), Robyn Scott (Вал), Spencer Sutherland (Кууп), Adam & Gloria Garcia (родителите на Каси) и Timothy Renouf (Макс).

     Главната героиня се казва Каси. Филмът разказва нейната история по пътя към Отвъдното. Каси е душата на компанията. Забавна, весела, изключително голям екстроверт, който живее за купона. Една част от мен иска да бъде като нея😍. Тя знае как да се забавлява във всяка ситуация. Винаги отстоява себе си и се бори за това, което иска. Животът на Каси се състои главно в организиране на партита и забавления. Но както всеки човек, и тя има своите тъмни страни.

     Най-добрата приятелка на Каси се казва Лиса. Тя е точната противоположност на Каси. Лиса е интроверта във връзката им. Предпочита да си остане вкъщи по пижама и да реди пъзели с Каси вместо да излиза по барове. Работи в историческия музей като палеонтолог и работата с кости е най-голямата страст в живота ѝ. Изключително срамежлива и несигурна е. Но също така е най-голямата опора в живота на Каси. Лиса винаги е до нея и винаги е готова да ѝ помогне.

     На 25-тия си рожден ден Каси и Лиса имат кавга след партито на Каси. След това Каси умира...😭

     Когато се събужда, Каси среща Вал, която е ангел. Вал е наставника на Каси по време на нейното пътуване. Каси се намира в нещо като междинен етаж между Ада и Рая. Оказва се, че тя има недовършени дела на Земята и има списък, който трябва да завърши. Има на разположение 5 дни да го направи. Тук идва трудната част. Тя трябва да намери начин да комуникира с хората от списъка си. Когато се връща на Земята разбира, че вече е минала почти 1 година откакто я няма. Благодарение на силната си връзка с Лиса Каси намира начин да общува с нея. Това е прецедент и се оказва, че в днешно време много малко ангели могат да осъществят такава връзка с човек, защото заради всички развлечение, които имаме, сме загубили способността да изграждаме наистина дълбоки и истински връзки помежду си. Чрез тази истинска връзка помежду им Каси помага на Лиса да стане по-самоуверена, да се бори за мечтите си и да намери любовта. Но колкото Каси помага на Лиса, толкова и Лиса помага на Каси да се сдобие със своя завършек (останалите хора от списъка и историите им ще ги запазя в тайна).

     В крайна сметка Каси не само помага на всички хора от своя списък, но добавя и още 1 човек. Заради това допълнение тя не успява да изпълни списъка си навреме, което носи последствия за нея. Въпреки това Каси успява да помогне дори и на Вал да получи повишение в ангелската си длъжност. В края на филма Каси се качва в асансьор, водещ я към съдбата ѝ и там среща човека, който най-малко е очаквала...😏

     Искам да добавя, че модният вкус на Каси е невероятен😍! Музиката също е на ниво, но дрехите... прекрасни💘! Както вече споделих, доста си поплаках. Част от мен се надяваше в крайна сметка по някакъв начин времето да се върне назад и Каси да е жива. Самият филм ме накара и да се замисля какво ли следва след смъртта ни. Вие как мислите? Ще се радвам да прочета мислите ви по тази тема и да разбера дали филмът ви е допаднал. 

Comments

Popular posts from this blog