A boy called Christmas
Жанр: коледен фентъзи филм
Режисьор: Gil Kenan

 

Всички снимки са заимствани от интернет.
 
 
     Филмът е наличен в Netflix от 24.11.2021г. „A boy called Christmas” е британски коледен фентъзи филм, който разказва историята на малкия Никълас и ни учи на това какво всъщност е важно в живота. Филмът е вдъхновен от пиесaтa на Ol Parker & Gil Kenan, както и от книгата на Matt Haig, носеща същото заглавие. В главните роли са: Maggie Smith (леля Рут а.к.а феята на истината), Henry Lawful (Никълас), Michiel Huisman (Джоел- бащата на Никълас) и Stephen Merchant (озвучава Миика).
 
     Ако търсите интересен и разтоварващ коледен филм, това е той. Тук не става въпрос за вече познатия на всички сюжет, който завършва с щастлив край за всички (но за повечето герои е). От една страна това е едно от нещата, които отличава този филм от останалите. От друга страна ми се искаше в крайна сметка Никълас и баща му да продължат живота си сред гората, както досега, и след приключението им.
 
     Никълас живее сам с баща си сред горите на Финландия. Едвам успяват да свържат двата края. Затова, когато кралят събира поданиците си и им обещава голямо богатство, ако някой от тях намери нещо, което да донесе надежда на кралството, Джоел тръгва на поход без да се замисли. Преди да умре, майката на Никълас всяка вечер му е разказвала история за града на елфите- Елфхайм. На това място всички са щастливи и надеждата никога не умира. Също така там магията e жива. Но никой човек не знае къде точно се намира това мистично градче. Докато Джоел е на път, Никълъс е поверен на своята леля Карлота. Не искам дори да я споменавам, тъй като е ужасен човек. Но в края на филма Ник се сеща дори за нея без да таи лоши чувства и отива да я навести.
 
     Джоел тръгва да търси Елфхайм. Седмици след заминаването на баща си, Никълас открива карта, показваща пътя към града на елфите. Решава да намери баща си и да му даде картата. Заедно със своя приятел Миика, Никълас тръгва на приключение. Когато намира Елфхайм, нещата не са точно както в историята от майка му. Никълас трябва да помогне на Елфхайм отново да се изпълни с надежда и в същото време трябва да помогне на баща си да възвърне вярата си в доброто. В стремежа си да осигури добър живот на Никълас, Джоел е забравил кое е най-важното в живота- да бъдем добри един към друг и че на света има много по-важни неща от богатството. Никълас успява да покаже дори на краля, че надеждата не се крие в нещо материално, а в добротата и обичта, която имаме един към друг.
 
     Във филма има няколко реплики, които ми направиха впечатление и които ми харесаха изключително много. Реших да ги споделя с вас, тъй като мисля, че е важно да си ги повтаряме често и да станат част от живота ни. Надявам се в тези тежки времена, в които сме подложени на изпитанията на пандемията, близките ви да са здрави и да имате възможността да споделите предстоящите коледни дни с тях😇. Пожелавам ви весели и топли празници🎄!
 
     А ето ги и любимите ми реплики:
  • „Няма невъзможни неща. Невъзможността е просто възможност, която все още не сме осъзнали как да постигнем.”
  • „За да видиш нещо, първо трябва да вярваш в него. Истински и безусловно да вярваш.”
  • Мъката е цената, която плащаме за любовта.”
  • „Ако вярваш, че можеш да направиш нещо, вече си изминал половината път към целта.”

Comments

Popular posts from this blog